Forkjølelse og bihulebetennelse

Rhino Horn og forkjølelse

Når man er forkjølet, er det virus som har angrepet slimhinnene i nese, nesehule og svelg. Slimhinnene hovner opp, og de produserer ekstra mye slim. I den tidlige fasen av forkjølelse er det tynt, blankt og rennende slim, ofte med mye nysing. Senere blir slimet seigere og ofte også farget. Nesen blir tett ved forkjølelse, og det blir vanskeligere å puste.

Det varme saltvannet i Rhino Horn har en beskyttende virkning mot virus og bakteriers angrep på slimhinnene. Det betyr at man er mindre utsatt for å bli forkjølet om man bruker Rhino Horn regelmessig. Med andre ord har regelmessig bruk av Rhino Horn en forebyggende virkning mot forkjølelse.

Når man allerede er forkjølet, vil det varme saltvannet i Rhino Horn ha en avspennende virkning på slimhinnene slik at de blir mindre hovne. Slimhinnene er en slags svampevev som svulmer opp når de fylles av blod. Det varme saltvannet demper dette slik at pusten blir lettere og friere. Neseskylling med Rhino Horn fjerner også det overskytende slimet. Alt dette innebærer at helingsprosessen fra en forkjølelse går mye raskere.

Når nesen er tett, vil verken luft eller vann kunne passere gjennom neseborene. Bruker man Rhino Horn i en slik situasjon, lar man bare vannet stå i neseboret ca 10 sekunder selv om det ikke kommer igjennom til det andre neseboret. Så tømmer man nesen for vann og gjentar fra motsatte side. Dette gjør man kanskje flere ganger fra begge sider inntil vannet så smått begynner å passere gjennom neseborene. Det kommer først dryppvis, men etter hvert vil det renne friskere. Når hevelsen i slimhinnene går ned, vil man kunne gjøre neseskyllilng og få en friere pust igjen i begge nesebor.

Vanligvis bruker man Rhino Horn en gang om dagen. Men er man forkjølet, kan man gjerne bruke Rhino Horn flere ganger etter hverandre og også flere ganger om dagen.

One Rhino Spoon of salt…
Water of Body Temperature...

Hva er bihuler?

Bihuler er små hulrom i kinnbenene, ved øyenbrynene og i pannen. Bihuler er luftfylte hulrom dekket av slimhinner på samme måte som overflatene i munnen og nesehulen. Det er åpninger, kanaler, fra bihulene til nesehulen, og den frie luftstrømmen inn og ut av bihulene er nødvendig for å holde dem friske.

Nesen og bihulene er viktige fordi de filtrerer luften vi puster gjennom nesen, varmer den opp og gir den riktig fuktighet. Det er viktige funksjoner for å beskytte lungene. Hulrommene i bihulene gir også vår stemme resonans og virker støtdempende til beskyttelse av hjernen ved slag mot hodet.

Det er ikke noen fullstendig forståelse og dokumentasjon på bihulenes funksjoner selv om det er noe sikker kunnskap. Når man puster gjennom nesen, vil små mengder nitrogenmonoksid (NO) fra bihulene følge med luften ned i lungene. NO i større mengder er giftig, ja til og med dødelig. Men den lille mengden som følger luften ned i lungene når man puster gjennom nesen, øker blodets evne til å ta opp oksygen (O2) gjennom alveolene i lungene.  På den måten får man mer energi og tåler mer. Så husk å puste gjennom nesen når det er mulig.

One Rhino Spoon of salt…

Er du forkjølet eller har bihulebetennelse?

Forkjølelse og bihulebetennelse er en plagsom affære

Water of Body Temperature...

Neseskylling med Rhino Horn

Rhino Horn er nyttig som forebygging, behandling og lindring av plager

Gravity is the only active part…

Fri pust

Fri pust er en lettelse

Drying the nose after Rhino Horn nose cleansing

Rhino Horn - et godt hjelpemiddel

Du kan godt bruke Rhino Horn flere ganger daglig når du har bihulebetennelse

Rhino Horn hjelper ved bihulebetennelse

Slimhinnene i bihulene kan av og til bli angrepet av virus eller bakterier. En slik betennelse kan skape ubehagelige problemer som mye slim, hodepine, tett nese, trøtthet og mangel på klarhet i hodet.

Jevnlig bruk av Rhino Horn er den beste forebygging for å redusere risikoen for å bli angrepet av bihulebetennelse. Når man bruker Rhino Horn, holder man passasjene mellom bihulene og nesehulen åpne slik at luften kan sirkulere fritt inn og ut av bihulene. Har man trange åpninger til bihulene, er Rhino Horn et særdeles viktig redskap. Blokkeres passasjene inn til bihulene, øker risikoen for bihulebetennelse betraktelig.

Bruken av Rhino Horn er også den beste måten å behandle en igangværende bihulebetennelse. Bruker man Rhino Horn, kan man i mange tilfeller unngå bruken av antibiotika. Det varme saltvannet løser opp det infiserte slimet i bihulene og gjør det lettere for kroppen å kvitte seg med det. På samme måte som ved forkjølelse kan man gjerne bruke Rhino Horn flere ganger etter hverandre i samme situasjon, og du kan fint gjenta prosessen flere ganger om dagen.

Det hender at man får følelsen av at det trenger vann inn i bihulene når man bruker Rhino Horn. Det gjør ingenting. Kommer det saltvann inn i bihulene, kan det gjøre det lettere å komme av med det infiserte slimet i bihulene. Det er imidlertid viktig at du er grundig med å tømme nesen helt etter skyllingen. Især om vinteren i vårt kalde klima, er dette viktig. Slimhinnene har ikke godt av å ha vann stående i lengre tid, især ikke når det er kaldt i været. Se grundig over bruksanvisningen om dette. Man skal huske å blåse forsiktig når man blåser nesen tørr. Man skal ikke høre klikk eller andre lyder i ørene når man blåser.

Mange ØNH-leger er begeistret over hjelpen Rhino Horn gir i forbindelse med bihulebetennelse.

 

Akutt eller kronisk bihulebetennelse?

Man skiller mellom to kategorier av bihulebetennelse: akutt eller kronisk bihulebetennelse. Den akutte typen er den vanligste. Her er det entydig gode erfaringer for ØNH- og allmennpraktiserende leger med bruk av Rhino Horn som behandling.

Men mange leger forteller også at de har gode erfaringer med bruk av Rhino Horn som et viktig bidrag i behandlingen av kronisk bihulebetennelse.

 

Forskjeller mellom kronisk bihulebetennelse (sinusitt) og kronisk nese-/bihulebetennelse (rhinosinusitt)

Betennelse (inflammasjon) i bihulene kalles normalt bihulebetennelse (sinusitt på fagspråk). Mange har begynt å foretrekke begrepet nese-/bihulebetennelse (rhinosinusitt på fagspråk) fordi inflammasjonen i bihulene sjelden forekommer uten en samtidig inflammasjon i nesens slimhinner. Begge begreper brukes om hverandre.

Rhino Horn Red and Blue

En grundig bruksanvisning følger med hvert Rhino Horn.
Se video her på siden.

Rhino Horn Symbol

Rhino Horn produseres og distribueres av

Yogaprosess ASPostboks 2599 Solli
0203 Oslo
Tlf 905 15 558
post@somamed.com

Fremstilt av miljøvennlig, resirkulerbar PEHD (PolyEthylene High Density)
Fri for skadelige kjemikalier. Er undersøkt gjennom en REACH 168 test
Fri for kadmium – Fri for bisfenol A (BPA) – Fri for ftalater