10 grunner til å bruke Rhino Horn

Gir velvære – Virker forfriskende

En vanlig grunn til å bruke Rhino Horn er virkninger som mental letthet, velvære og en forfrisket tilstand. Alle kan gå med på at man ikke alltid dusjer bare fordi man skal fjerne skit fra kroppen. Ofte dusjer vi primært for den forfriskende virkningen det har på oss – vi føler oss mer våken og klar til å møte dagens utfordringer. En indre dusj av nesehulen med Rhino Horn gir den samme følelsen av å bli mer til stede, mer våken og klar i hodet. En omgang med Rhino Horn blir for mange en god og forfriskende start på dagen.

 

10 situasjoner der Rhino Horn er en god hjelp:

1 Rhino Horn og forkjølelse

En forkjølelse skyldes et virusangrep på slimhinnene i nese, nesehule og svelg. Det varme saltvannet i Rhino Horn har en avspennende virkning på slimhinnene slik at de blir mindre hovne. Neseskylling med Rhino Horn fjerner også overflødig slim som igjen bidrar til åpne luftveier og en friere pust.

Regelmessig bruk av Rhino Horn har også en forebyggende virkning mot forkjølelse.

Les mer om dette på siden Rhino Horn og forkjølelse

2 Rhino Horn og bihulebetennelse

En bihulebetennelse kan skape ubehagelige problemer som mye slim, hodepine, tett nese, trøtthet og mangel på klarhet i hodet.

Ved bruk av Rhino Horn, kan man i mange tilfeller unngå bruken av antibiotika. Det varme saltvannet løser opp det infiserte slimet i bihulene og gjør det lettere for kroppen å bli kvitt det noe som igjen bidrar til raskere lindring av plagene.

Jevnlig bruk av Rhino Horn virker også forebyggende  mot bihulebetennelse ved å holde passasjene mellom bihulene og nesehulen åpne.

Les mer om dette på siden Bihulebetennelse

3 Rhino Horn og allergi

Allergi i de øvre luftveiene vil si at immunsystemet overreagerer på allergener i luften, som for eksempel pollen eller støv. Slimhinnene reagerer på forskjellige måter, men det kan ofte være en inflammasjon i slimhinnene som gir tett eller rennende nese samt irritasjon i øyne og svelg. Noen opplever også hodepine og mangel på energi.

Bruken av Rhino Horn lindrer de ubehagelige symptomene ved allergi. Neseskylling med Rhino Horn fjerner partiklene fra nese- og munnsvelg og reduserer på denne måten reaksjonen som disse partiklene forårsaker. Du får friere pust og føler at du får mer energi.

Les mer om dette på siden Allergi

4 Rhino Horn etter operasjon i nesen

Etter en operasjon i nesen vil det oppstå sår. Alle nesekirurger understreker at det er viktig å holde såret rent og unngå kløende sårskorper. Derfor er det mange som anbefaler neseskylling med varmt saltvann etter en neseoperasjon. Rhino Horn er et opplagt valg.

5 Rhino Horn og forurensning

Noen mennesker jobber i et støvete miljø eller et miljø med mye annen luftforurensning. Det sier seg selv at bruk av Rhino Horn i løpet av arbeidsdagen og etter arbeidstid vil gi dem en bedre pust og et bedre allment velvære. Bruken av Rhino Horn vil ikke bare rense ut i nesebor og nesehule, men også stimulere flimmerhårenes bevegelse i bronkiene og lungene slik at støv- og andre partikler fjernes mer effektivt herfra.

Mange lever i et svært forurenset bymiljø. De vil også ha stor nytte av regelmessig bruk av Rhino Horn.

6 Rhino Horn og snorking

Vi har ofte hørt at snorking kan reduseres eller stoppes ved bruk av Rhino Horn. Om snorkeren skyller nesen med Rhino Horn rett før leggetid, vil partneren forstyrres mindre av snorking i løpet av natten. Organisasjonen The British Snoring and Sleep Apnea Association anbefaler Rhino Horn til sine medlemmer.

7 Rhino Horn og graviditet

Under svangerskapet vil hormonforandringer forårsake en økt tendens til tett nese. Slimhinnene hovner lettere opp, og det medfører pustevansker. Det varme saltvannet i Rhino Horn har en avspennende virkning på slimhinnene slik at de blir mindre hovne. Pusten blir derfor friere, og den gravide blir kvitt dette irriterende problemet.

Et interessant aspekt er at alle slimhinner i kroppen er forbundet i ett sammenhengende system. Bruken av Rhino Horn påvirker derfor ikke bare slimhinnene i nese og nesehule, men også slimhinnene i bronkier og lunger. Det kan være overraskende at det også påvirker slimhinnene i fordøyelsessystemet og i kjønnsorganene.

8 Rhino Horn og mellomørebetennelse

Om ditt barn (eller du) ofte får mellomørebetennelse, er Rhino Horn et veldig nyttig hjelpemiddel. Franske barneleger har fortalt oss at de så færre tilfeller av mellomørebetennelse hos barn som brukte Rhino Horn enn hos andre. Denne oppdagelsen var en viktig grunn til at de oppfordret oss til å utvikle en barnemodell av Rhino Horn, Rhino Horn Junior.

Det er en kanal (det eustakiske røret) mellom svelget og mellomøret, en kanal som skal sørge for at det blir trykkutveksling i mellomøret slik at det blir samme trykk på begge sidene av trommehinnen. Slimhinnene i nese, svelg og mellomøre er forbundne i et sammenhengende system. Ved forkjølelse blir ikke bare nesen, men også ofte det eustakiske røret tett, og det kan derfor ikke passere luft inn i og ut av mellomøret. (De fleste kjenner følelsen av trykk i øret når man er i et fly med tett nese). Er det eustakiske røret tett i litt lengre tid, kan mellomørebetennelse lettere oppstå. Ved å bruke Rhino Horn og sørge for at slimhinnene i kanalen ikke hovner opp eller at hevelsen i det minste dempes, unngår man i større grad mellomørebetennelse.

9 Rhino Horn og astma, cystisk fibrose og andre åndedrettssykdommer

Leger og sykehusavdelinger i Frankrike og Sverige har fortalt oss at bruken av Rhino Horn er til stor hjelp for pasienter som lider av astma, cystisk fibrose, primær ciliær dyskinese (stive flimmerhår) og andre alvorlige åndedrettssykdommer som KOLS. Når man renser nesen med varmt saltvann, påvirker det også slimhinnene i lungene. Én slik virkning er at ciliene (de små flimmerhårene i slimhinnene) stimuleres til å gjøre sine svaie-bevegelser. Det er den mekanismen som frakter slim opp fra lungene.

10 Rhino Horn og yoga

I yogatradisjonen er neseskylling kjent under navnet Neti. Det er en del av yogaens renselsesprosesser, Shat Karma (“seks handlinger”) som også omfatter tannpussing, tungeskraping og mange andre renselsesteknikker. Den vanligste formen for Neti i dag er Jala Neti (“Vann-Neti) der man bruker saltvann som vi gjør med Rhino Horn.

Yogaens begrunnelser for hvorfor det er nyttig for yogautøvere å skylle nesen, kan deles i to:
Én grunn er at neseskylling åpner nesen, noe som gir en friere luftstrøm når man puster i nesen. Denne åpne pusten er selvfølgelig nyttig for alle, men den er spesielt nyttig om man skal gjøre yogaens pusteøvelser eller meditere.
En annen grunn til at neseskylling anses for nyttig for yogautøvere er avspenning i panneområdet og hele hodet. Man føler seg forfrisket og klarere i hodet generelt. Kombinasjonen mellom avspenning og energi gir automatisk uanstrengt konsentrasjon.
Det er altså både fysiske og mentale grunner til at neseskylling anbefales i yoga.

Rhino Horn Red and Blue

En grundig bruksanvisning følger med hvert Rhino Horn.
Se video her på siden.

Rhino Horn Symbol

Rhino Horn produseres og distribueres av

Yogaprosess ASPostboks 2599 Solli
0203 Oslo
Tlf 905 15 558
post@somamed.com

Fremstilt av miljøvennlig, resirkulerbar PEHD (PolyEthylene High Density)
Fri for skadelige kjemikalier. Er undersøkt gjennom en REACH 168 test
Fri for kadmium – Fri for bisfenol A (BPA) – Fri for ftalater